Plannja utvecklar och producerar tak- och fasadprofiler, takavvattning och tillbehör för ett hållbart byggande i Norden. Plannjas huvudkontor ligger i Järnforsen, Småland. Vi har tillverkning i Järnforsen och Landsbro i Sverige. Antalet anställda i Sverige är c:a 180 medarbetare Plannja är ett varumärke inom Ruukki Construction. Ruukki Construction har stark närvaro i 10 Europeiska länder och tillsammans är vi en del av SSAB, med delade värderingar och lång erfarenhet av stål- och byggbranschen. SSAB är ett Norden- och USA-baserat stålföretag med anställda i över 50 länder. SSAB är börsnoterat på Nasdaq Stockholm och sekundärnoterat på Nasdaq Helsingfors. www.ssab.com

Inköpschef

Drivs du av att skapa långsiktigt värde genom effektiva inköpsprocesser? Vill du verka i ett stabilt bolag som expanderar starkt i såväl Sverige som Europa? Fortsätt läsa - vi söker en engagerad Inköpschef till Plannja.

Som Inköpschef på Plannja får du ett helhetsansvar att utveckla och genomföra beslutad övergripande inköpsstrategi. Du är kommersiellt ansvarig för inköp av såväl material som tjänster och tillsammans med ditt team arbetar du för att utveckla och optimera inköps-, kategori- och upphandlingsprocesser inom koncernen. Du sätter strategiska riktlinjer gällande underhåll och utveckling av vår leverantörsbas samt ansvarar för förhandlingar och avtalstecknande. Med ett övergripande synsätt implementerar du processer, arbetssätt och rutiner i det dagliga arbetet och med ett synligt och coachande ledarskap skapar du delaktighet hos dina medarbetare. Tjänsten innebär personalansvar, du sitter med i den operationella ledningsgruppen och rapporterar till VD & Operation Director. Placering för tjänsten är vid vår fabrik i Järnforsen, resor förekommer.

Rollen som Inköpschef är en spännande utmaning för dig som får energi av att skapa struktur och ”vässa” inköpsarbetet i en organisation med stark tillväxt. Du har relevant utbildning, gärna inriktning mot teknik eller ekonomi, i kombination med god erfarenhet av strategiskt inköp. Vi ser gärna att du är certifierad inköpare och har erfarenhet av kategoribaserat inköp. Du talar och skriver obehindrat på engelska och är van vid internationella kontakter.

Är du en person som beskrivs som strukturerad, duktig på att upprätthålla långa och goda relationer samt affärsorienterad tror vi att du kan passa bra i denna roll. Är du dessutom en trygg och lyhörd ledare som inspirerar ditt team till samarbete och ständig utveckling blir vi extra glada. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

I denna rekrytering samarbetar vi med Ny Position som arbetar med rekrytering av ledande befattningar. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Helen Einarson Lundin på 070–3026135 eller Lydia Karlsson på 070-280 24 24. Du söker tjänsten via denna sida genom att registrera ditt CV och koppla din ansökan till tjänsten. Välkommen med din ansökan så snart som möjligt. 

Inte för dig? Se andra lediga jobb här!