Bosch Thermoteknik AB develops, manufactures and sells a complete range of heat pumps. Our main focus lies in the development of energy-efficient products with particular focus on renewable energy. Our most famous brands are IVT and Bosch. Bosch Thermoteknik is part of the Bosch Group which is represented in various industries. Whether in the areas of mobility solutions, consumer goods, industrial technology or energy and building technology – with us, you will have the chance to improve quality of life all across the globe. Bosch Thermoteknik AB is located in Tranas, Sweden, and with about 450 employees the company sells for about 1 billion/year. Read more at www.bosch.se

Sales & Operations Planner

Välkommen till Bosch Thermoteknik – hos oss leder dina idéer till någonting stort. Våra värmepumpar bidrar till minskat utsläpp och bättre livskvalitet över hela världen. Nu söker vi en medarbetare med stort intresse för sälj – och verksamhetsplanering och utveckling av logistikflöden.

Som Sales & Operations Planner hos oss på Bosch är du en viktig länk mellan kunden och vår produktionsplanering. För en så effektiv planering som möjligt av vår produktion är arbetet med att ta fram och hantera prognoser en kritisk faktor. Vi söker nu dig som vill bidra till att utveckla vårt prognosarbete med målet att vässa våra interna logistikflöden.

I din vardag jobbar du aktivt med att samla in kunddata, analysera och kommunicera relevant information i organisationen för vidare produktions- och inköpsplanering. Du har ett nära samarbete med kollegor inom hela vår logistikorganisation och deltar i regelbundna avstämningar med nyckelkunder om läget och pågående aktiviteter för att förse dem med så god service som möjligt. Rollen innebär även att delta i – och driva olika logistikprojekt där du proaktivt medverkar till förbättringar inom hela logistikflödet. Det kan tex handla om att utveckla våra distributionskanaler.

Detta är en tjänst för dig som tycker att det är roligt och stimulerande med analysarbete och som trivs med många olika kontaktytor. Vi vill jobba med dig som har en eftergymnasial utbildning med inriktning mot Logistik/Supply Chain Management och som har god förståelse för de logistikflöden och tillverkningsprocesser som genomsyrar ett internationellt tillverkande bolag.

Vårt koncernspråk är engelska och vi förutsätter att du har god kunskap inom svenska och engelska i både tal och skrift. Har du dessutom kunskaper i tyska blir vi extra glada. Vi ser gärna att du har mycket god datavana, SAP är meriterande, och Excel hanterar du galant.

Dina personliga egenskaper utmärks av att du gärna vill ligga steget före, ta beslut på tydliga fakta och förstår vikten av en tät och transparent dialog med dina kollegor. Egen drivkraft och initiativförmåga är viktiga nycklar för framgång och vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

I denna rekrytering samarbetar vi med Ny Position som arbetar med rekrytering av ledande befattningar och specialister. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Jeanette Boström på 070-8325620. Du söker tjänsten via denna sida där du registrerar ditt CV och kopplar din ansökan till tjänsten. Vi önskar din ansökan så snart som möjligt. 

Inte för dig? Se andra lediga jobb här!