Ljunghäll ägs av italienska Gnutti Carlo SPA och tillsammans bildar vi en global aktör med över 4 000 anställda i Sverige, Italien, Tyskland, Tjeckien, Storbritannien, Österrike, Indien, Kina, USA och Kanada. Ljunghäll pressgjuter aluminiumdetaljer till fordonsindustrin och i vår nisch är Ljunghäll det ledande företaget i norra Europa. Vårt moderbolag, Gnutti Carlo är världsledande inom utveckling och leverans av kraftiga och högpresterande ventilstyrnings- och bränsleinsprutningskomponenter för bygg-, jordbruks-, marin-, generator- och transportmotorer. Läs mer om oss på www.ljunghall.com

Maintenance Manager

 

Vill du leda utvecklingen av ett modernt underhållsarbete i en högautomatiserad produktionsmiljö? Ljunghäll söker nu en engagerad ledare som brinner för metodiskt underhållsarbete och ledarskap.

Ljunghäll är en globalt erkänd fullserviceleverantör av presssgjutna aluminiumprodukter. I vår fabrik i Södra Vi strax utanför Vimmerby gjuter, bearbetar och monterar vi kundspecifika produkter åt världsledande kunder inom fordonssegmentet. Vår produktion utmärks av tekniskt avancerad gjututrustning, robotstyrda produktionsceller och processövervakare samt den senaste tekniken inom CNC-bearbetning.

Som Maintenance Manager ansvarar du för att säkerställa en effektiv och driftsäker produktion. I din vardag arbetar du med att effektivisera, analysera och följa upp underhållsaktiviteter och leda vår omfattande underhållsorganisation med 3 direktrapporterande avdelningschefer och totalt 80 medarbetare mot uppsatta mål. Betydande investeringar i såväl fastighet som maskinpark har gjorts i närtid och här blir du en viktig spelare som tillsammans med övrig fabriksledning säkerställer att driftsättning, underhåll och kapacitetshöjande åtgärder i produktionen sker med så få störningar som möjligt.

Vi söker dig med erfarenhet från en ledande befattning där strategiskt underhållsarbete har varit ett tydligt ansvarsområde i rollen. Vi ser gärna att du har en eftergymnasial utbildning inom maskinteknik, el/automation eller service/underhåll alternativt har byggt på dig relevanta kunskaper genom arbetslivserfarenhet. Du är väl insatt i TPM och andra LEAN metoder, har goda IT-kunskaper samt behärskar svenska och engelska i tal och skrift. Du ingår i produktionsledningsgruppen och rapporterar till Operations Director.

Vi vill jobba med dig som har ett holistiskt synsätt med förmågan att skapa stabila processer i en komplex verksamhet med många parallella tillverkningsflöden. Du är strukturerad och ansvarstagande med en stark vilja att utveckla såväl processer, rutiner och personal. För att lyckas i rollen krävs att du är vågar utmana status quo och har ett lösningsorienterat nytänkande. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

I denna rekrytering samarbetar vi med Ny Position som arbetar med rekrytering av ledande befattningar och specialister. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Helen Einarson Lundin på 070-302 61 35 eller Maria Svensson på 076-677 12 88. Du söker tjänsten via denna sida där du registrerar din CV och kopplar din ansökan till tjänsten. Vi önskar din ansökan så snart som möjligt.

Inte för dig? Se andra lediga jobb här!