XANO Industri utvecklar, förvärvar och driver nischade teknikföretag som erbjuder tillverknings- och utvecklingstjänster för industriprodukter och automationsutrustning. Företagen arbetar inom väl definierade nischer och har hög kompetens inom respektive teknikområde. Koncernen finns representerad i Norden, Estland, Nederländerna, Polen, Kina och USA. Verksamheten är uppdelad i affärsenheterna Industrial Products, Industrial Solutions och Precision Technology. Koncernens nettoomsättning uppgår till ca 1,9 miljarder SEK och antalet anställda är ca 950. XANOs B-aktie är sedan 1988 noterad på Stockholmsbörsen. Läs mer på www.xano.se

Vice VD

Som vice VD i XANO-koncernen medverkar du till att göra en redan framgångsrik företagsgrupp ännu starkare. Tillsammans med koncernchefen utvecklar du befintliga bolag samtidigt som du arbetar med företagsförvärv och att implementera koncernens arbetssätt i de nya bolagen. Du identifierar potentiella förvärvsobjekt, analyserar marknad och har kontakt med aktörer som kan vara av intresse. Internt innebär rollen att du ger stöd och support till koncernbolagen inom områden som affärsenhetsutveckling, affärsplaner, marknadsanalyser och ekonomiuppföljning. Rollen innebär således många kontakter både internt och externt. Du är placerad på huvudkontoret i Jönköping och rapporterar till XANOs koncernchef.

Vi söker dig som är prestigelös och framgångsrikt har uppnått resultat genom att leda andra mot gemensamma mål. Ditt ledarskap är tydligt och konsultativt med stor lyhördhet för de förutsättningar som råder. För att lyckas i rollen krävs att du har ett brett kunnande som medför att du lätt kan förstå och sätta dig in i olika sammanhang.

Du är troligtvis en driven ekonom med intresse för teknik alternativt en ekonomiskt intresserad tekniker. Du har flera års erfarenhet från en ledande roll med fokus på verksamhetsutveckling i industribolag med produktion, gärna med egna produkter. Vidare har du stor vana av ledningsgruppsarbete och praktisk erfarenhet av såväl företagsförvärv som internationella affärer. Din affärsmässighet och planeringskapacitet i kombination med kommunikations- och samarbetsförmåga lägger vi stor vikt vid. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

I denna rekrytering samarbetar vi med Ny Position som arbetar med rekrytering av specialister och ledande befattningar. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Helen Einarson Lundin eller Christina Cajtoft på 036-330 09 00. Du söker tjänsten via denna sida, där du registrerar din CV och kopplar din ansökan till tjänsten. Vi önskar din ansökan snarast.